Arkadaşların Facebook'ta Görebildiklerini Sınırlama

Facebook, sosyal ağ web sitesinde kimlerin yayınladığını farklı şeyler görebilecekleri kontrol etmek için çeşitli teknikler sunuyor. Arkadaşlarınızın neler görebileceğini sınırlamak, bir ilişki durumu veya tatil fotoğrafları gibi bazı insanlardan bazı şeyleri gizlemek istediğinizde yararlı olur. Paylaştığınız bazı içerikler daha genç arkadaşlar, belirli aile üyeleri veya iş arkadaşları için uygun olmayabilir. Facebook Zaman Çizelgesi'nde bir şeyi her paylaştığınızda, kimin görebileceğini sınırlama seçeneği vardır. Gönderdiğiniz şeylerin paylaşılma şeklini kontrol etmek için Facebook Gizlilik Ayarları sayfasında da birkaç seçenek var.

Zaman Çizelgesi ve Etiketleme Gizliliği

1.

Facebook hesabınıza giriş yapın ve Facebook ana sayfanızın sağ üstündeki açılır oku tıklatarak hesap menüsünü açın. "Gizlilik Ayarları" nı seçin.

2.

"Varsayılan Gizliliğinizi Kontrol Edin" bölümündeki "Özel" seçeneğini tıklayarak, hangi grupların Zaman Çizelgesi’nize Facebook uygulamalarından göndereceğiniz fotoğrafları ve durum güncellemelerini uygun bir kitle seçme aracı olmadan görüntüleyebileceğini sınırlayın. Bu, Özel Gizlilik penceresini açar.

3.

"Bunu görünür yap" bölümündeki açılır kutuyu tıklayın ve "Herkes", "Arkadaş Arkadaşları", "Arkadaşlar" veya "Özel" arasından seçim yapın. "Özel" seçeneği, belirli bir insan listesi seçmenize izin verir. İstenirse, yayınları "Gizle" bölümünde gizlemek istediğiniz kişileri listeleyin. "Değişiklikleri Kaydet" i tıklayın.

4.

Hangi grupların, Gizlilik Ayarları sayfasındaki "Zaman Çizelgesi ve Etiketleme" seçeneğinin yanındaki "Ayarları Düzenle" yi tıklayarak Arkadaşlarınızın Zaman Çizelgesi'nde etiketleyebileceği veya etiketleyebileceği şeyleri görüntüleyebilmesini sınırlayın. Bu, Zaman Çizelgesi ve Etiketleme penceresini açar.

5.

"Diğer kişilerin zaman çizelgenizde neler yayınladığını kim görebilir?" İn yanındaki açılır kutuyu tıklayın. ve bir paylaşım ayarı seçin.

6.

"Zaman çizelgenizde etiketlendiğiniz yayınları kimler görebilir?" İn yanındaki açılır kutuyu tıklayın. ve bir paylaşım ayarı seçin.

7.

Değişikliklerinizi kaydetmek için "Tamam" ı tıklayın.

profil gizliliği

1.

Facebook Zaman Çizelgenizdeki "Hakkında" bağlantısını tıklayın.

2.

"İlişkiler ve Aile" gibi kategorilerden biri için "Düzenle" düğmesini tıklayın.

3.

Bilgileri görüntüleyen kişileri sınırlamak için bir girişin yanındaki açılır oka tıklayın. Seçenekler arasında "Genel", "Arkadaşlar", "Yalnızca Ben" ve "Özel" bulunur.

4.

Değişikliklerinizi korumak için "Kaydet" düğmesini tıklayın.

Gizlilik Gönderme

1.

Yayınladığınız öğenin yanındaki kitle seçme aracını tıklatarak Zaman Çizelgesi'nde neleri yayınlayacağınızı kimin sınırlayabileceğini sınırlayın. Kitle seçici, geçerli paylaşım ayarını gösteren bir simge ve metin içeren bir açılır kutu olarak görünür.

2.

Yayınınızı kimlerin görebileceğini değiştirmek için "Genel", "Arkadaşlar", "Yalnızca Ben", "Özel" veya açılan listeden listelerinizden birini seçin.

3.

"Gönder" düğmesini tıklayın.

İpuçları

  • Facebook'ta bir grup oluşturun ve küçük bir gruba erişimi sınırlamak için gizlilik ayarlarında bir seçenek olarak seçin. Örneğin, çalışanlarınızdan veya müşterilerinizden bazıları kişisel arkadaş listenizdeyse, onları bir listeye koymak ve kişisel aile fotoğraflarını görme yeteneklerini sınırlamak isteyebilirsiniz.
  • Başka birinin Zaman Çizelgesi'nde yaptığınız yazılar, sizinkiler tarafından değil, gizlilik ayarları tarafından kontrol edilir.

Tavsiye

Çalışanlardan Harika Fikirler Almanın 6 Yolu
2019
Droid Üzerine SMS Duyguları Nasıl Eklenir
2019
Yeni Bir İş Açmak için Nasıl Birleşme ve Kredi Alma
2019